Volby v USA, zdá se, vyhrál Biden. Ještě není vše rozhodnuto a dle vyjádření Donalda Trumpa můžeme očekávat, že se bude snažit výsledky voleb zvrátit. Mnoho lidí tyto volby sleduje s velkým zaujetím a samozřejmě nelze popřít, že jsou velice důležité pro další vývoj událostí nejen v USA, ale i u nás v Evropě. 

Na sociálních sítích jsme svědky velkého šíření informací o možných podvodech s hlasovacími lístky a snah manipulaci dokázat. Z některých příspěvků je jasně patrné, že si jejich autoři spásu spojují buď s jedním či druhým kandidátem a tomu také podřizují výběr sdílených informací. 

Domnívám se, že je to rozhodně velice zajímavé a poučné téma pro nás všechny. Ať se však s hlasováním v USA děje cokoliv, měli bychom si uvědomit, že rozhodnutí s výsledkem souhlasit, či se mu vzepřít, je na amerických občanech. I kdyby se ukázalo, že volby byly zmanipulované ve prospěch jednoho či druhého kandidáta, který by se přesto stal prezidentem USA, aniž by tomu soudy či američtí občané zabránili, nezbývá nám, než tento výsledek respektovat a přijmout. Je to volba občanů USA, bude to jejich prezident.