Přátelé,

situace kolem koronaviru, jeho rychlého šíření a existence nových, mnohem nakažlivějších variant viru a nedostatek účinných léků na území celé ČR, které by byly pacientovi s příznaky podány včas, nás přiměly k rychlé akci. Vytvořili jsme dopis, který, každý sám za sebe, posíláme na všechny členy Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR, na ministra zdravotnictví Jana Blatného a na pana premiéra Andreje Babiše, v němž žádáme o urychlené zajištění léku ivermektin do ČR a distribuci do nemocnic i ordinací praktických lékařů. Současně žádáme o zajištění tzv. covidového balíčku a jeho distribuci do všech lékáren, aby měli lidé možnost začít se okamžitě léčit doma. Více viz přiložený dopis. Pokud Vám to dává smysl a je-li to i Vaše vůle, prosíme, pište poslancům zdravotního výboru, sdílejte, přeposílejte mezi své známé, ať je nás co nejvíce. Dopis předkládáme pro inspiraci a doporučujeme, ale si každý upravil dle svého vlastního uvážení, cítění a vnímání. Máme tu zkušenost, že dopisy jak přes kopírák poslanci příliš neotevírají.

Děkujeme za spolu-práci a za spolu-tvoření takové verze budoucnosti, ve které chceme žít svobodně, ve zdraví na těle i na duchu a v RAdosti!

V úctě,

Předsednictvo hnutí CESTA

 

P.S.: Znění dopisu a kontakty viz níže. Taktéž je možné stáhnout ve word formátu zde.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Vážená paní předsedkyně, vážení místopředsedové, vážení členové

vím, že máte plné ruce práce s řešením současné krizové situace, ovšem vzhledem k naléhavým okolnostem jsem se jako volič a občan rozhodla vás oslovit. Na základě vyjádření a zkušeností renomovaných lékařů z různých zemí bych Vás rád požádal(a), abyste věnovali pozornost účinné látce ivermektin (v ČR např. lék Stromectol) a zajímali se o zkušenosti s tímto lékem v těch zemích, kde byl v léčbě Covidu 19 použit. I například brněnský primář Petr Rezek či slovenský profesor Pavol Török již při podání této účinné látky zaznamenali pozoruhodné úspěchy. Prof. Török se dokonce vyjádřil, že nitrožilní aplikace velké dávky vitamínů a orálně tablety ivermektinu, je “kombinace, která může zachránit téměř každého pacienta, pokud se nasadí včas …”. Lék je k jinému účelu bezpečně používaný již asi 40 let a byl aplikován 3,7 miliardám lidí prakticky bez vedlejších účinků. Podle níže uvedeného zdroje bylo pro léčbu Covidu 19 účinnou látkou ivermektin provedeno 42 studií, z toho 21 randomizovaných, dohromady na necelých 15 000 pacientech, přičemž úspěšnost léčby přesahuje 80 %.

Early treatment 83% improvement RR 0.17 [0.11-0.28]
Late treatment 51% improvement RR 0.49 [0.37-0.66]
Prophylaxis 89% improvement RR 0.11 [0.05-0.23]

Zdroj: https://c19ly.com/

Uvědomuji si, že existují i odborníci, kteří poukazují na nedostatek poznatků v léčbě Covidu 19 tímto lékem, ovšem mimořádná situace si žádá mimořádné a hlavně rychlé kroky a tak slibný podnět by podle mého názoru neměl být v dnešní době zavržen či odložen.

Pokud se očekávání potvrdí, můžete pomoci zachránit mnoho životů a Česká republika se místo z nejzamořenější evropské země může stát premiantem a nadějí pro ostatní. Prosím Vás, abyste situaci zvážili a pokud možno bez odkladů zajistili nákup dostatečného množství léku s účinnou látkou ivermektin, tak, aby mohl být použit nejen v klinické praxi, ale i obvodními lékaři při léčbě „off label“.

Zde uvádím několik zdrojů výše zmíněného:

Současně bych Vás ráda požádala o zaměření pozornosti také směrem k prevenci a další osvědčené praxi ze zahraničí, např. Bolivie či Indie, kde na lokální úrovni pro své občany zajistili tzv. proticovidový preventivní balíček, který si občan při prvních příznacích mohl koupit v místní lékárně za cca 12 EUR, v době pandemie za 6 EUR. Bolivijský balíček ve městě La Paz obsahoval ASA 100 mg, Ibuprofen 400 mg, Antigripální Azitromycin 500 mg, Ivermectin 6 mg, Omeprazol 20 mg, vitamíny vč. zinku a vit. D3. (viz soukromý report slovenského občana žijícího v bolivijském La Paz: https://www.facebook.com/1525189751/posts/10224928960240991/?d=n). V Indii naopak covidový balíček obsahoval vit. C, vit. D3, Zinek, Ivermectin, Doxycyklin, Azitromycin, dezinfekci, roušky, Paracetamol (https://www.facebook.com/100001761627400/posts/3578285878906764/?app=fbl).

Věřím, že názor voliče vyslechnete, zvážíte a uděláte to nejlepší dle svých možností a svědomí.

Děkuji za Váš čas.

V úctě,

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Kontakty na členy Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR:

adamkovav@psp.cz aulickah@psp.cz behounekj@psp.cz brzobohataa@psp.cz dvorakj@psp.cz farhank@psp.cz gajduskovaa@psp.cz janulikm@psp.cz kankovskyv@psp.cz kasald@psp.cz marikovak@psp.cz masekj@psp.cz mauritzovai@psp.cz pastuchovaj@psp.cz pavekp@psp.cz pawlasd@psp.cz richterovao@psp.cz svobodab@psp.cz spicakj@psp.cz tresnakp@psp.cz valekv@psp.cz ventrubaj@psp.cz vojtecha@psp.cz vyzular@psp.cz

Kontakt na ministerstva zdravotnictví a premiéra (pozor, je třeba změnit oslovení!): ministr@mzcr.cz        babisa@psp.cz